Hosting avagy tárhely a weboldalnak
Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Hosting avagy tárhely a weboldalnak

07 márc Írta ide Blog | Hozzászólások
Hosting avagy tárhely a weboldalnak

Az előző DOMAIN kérdést feszegető cikkhez szervesen kapcsolódó kérdés a leendő weboldal fizikai elhelyezése. Mert valahol lenni is kell annak az oldalnak. Kétség ne legyen afelől, hogy a megoldások száma közel végtelen, de kiragadnám a legfontosabb lehetőségeket.

A kardinális kérdések: elérhetőség, sebesség, ár. Minden más ezek után következik. Szóval legyen a tárhely a nap 24 órájában a hét 7 napján elérhető. Többé kevésbé minden megoldásnál ezt kapjuk, de nem árt odafigyelni, esetleges rossz tapasztalat esetén költöztetni az oldalt másik tárhelyre. Legyen a tárhely sebessége kielégítő azaz gyors, nagyon gyors; mert nem szeret várni az olvasó az oldal betöltődésére. Mindezeket a tulajdonságokat pedig adják ingyen vagy pedig pofátlanul alacsony áron.

Ingyenes tárhelyek: Általában azok választják akik saját részre szeretnének közzétenni, illetve kisebb vállalkozások, akik kevés tőkével rendelkeznek és szeretnék magukat népszerűsíteni az Interneten. Ingyen tárhely annyiban ingyenes, hogy tartalmunkat szabadon feltölthetjük a szolgáltatóhoz, ám ezért reklámoznunk kell őket.

Ennek több módja ismert: Banner avagy reklámcsík az oldal alján/tetején/bárhol, esetleg banner/reklám link elhelyezése a kész oldalon. Mindkettővel az a baj, hogy ha van egy szépen megépített oldal azt ezekkel gyorsan el is lehet rontani, legalábbis kinézetben biztos. További megkötés lehet hogy aldomainként fog üzemelni az oldal (www.sajátoldalam.tárhelyem.hu) ami megint egy kicsit visszatetsző tud lenni a látogatók szemében. Egy profi cégnek profi weboldalához komoly cím szükséges (www.cégem.hu).

Bár van a piacon (magyar) ingyen hosting szolgáltató, ami a fenti paramétereknek megfelel (ott esetleg a rendelkezésre álló tárhely mérete lehet korlát), de a rendelkezésre állás akadozik néha, ami van hogy több mint idegesítő. Aki ezt el szeretné kerülni, annak muszáj beruházni egy fizetős tárhelybe. Igaz pénzbe kerül, de lehet reklamálni, hogy nem ezért fizet, míg az ingyenesnél erre nem sok esély van.

Tudom, mert ismerem az árakat, hogy egy induló cég, induló oldalának esetében nagyon sok lenne az a költség amit tárhelyre költene, továbbá a kapott szolgáltatás csak egy részét használná ki, ezért cégünk elhelyezi a weboldalát egy minden paraméterében jónak mondott tárhelyen erőforrás megosztással, így megkapja amire az oldalának szüksége van, de jóval olcsóbban.

 


Szólj hozzá